logo


In onze vorige tuin hadden we ook vogels; mussen en zwarte... Nu hebben we echt heel veel verschillende vogels en met het juiste wintervoer komen ze ook echt dichtbij en kunnen we ze mooi vastleggen. Omdat deze site in de winter is gemaakt zie je dus vooral vogels die hier overwinteren. Eens zien welke soorten de zomer ons gaat brengen. Vogelhuisjes genoeg en verrekijkers genoeg, dus het zal wel lukken om een paar mooie vogeltjes 'van dichtbij' te bekijken. Desnoods in de volière...   
HEEL VEEL VOGELS!

Hierboven zie je drie Straartmezen en hiernaast de fraaie Boomklever: zie hoe zijn eyeliner mooi vanaf zijn snavel doorloopt in zijn verendek.

We hebben alle foto's zelf gemaakt, dus er is een goede kans dat ook jij mooie vogels spot in onze Theetuin.


 

   
GROTE BONTE SPECHT

De Specht hoor je makkelijker dan dat je hem ziet. Het potje op de foto bevat echter zijn lievelingsmaaltje en zo zien wij hem nu elke dag. Beetje vals spelen, maar wel mooi !

Op de foto hieronder een Koolmees: bazige kleine rakkers zijn het er zitten er wel honderd hier in de tuin.

 
Deze laatste foto is 12 jaar geleden gemaakt in de volière op de Veenbies. Deze Gouldamadines zijn prachtig kleurrijk: deze soort gaat weer terug komen bij ons. Sterker nog, ze zijn gearriveerd, maar omdat ze nog jong zijn, zijn ze nog niet mooi op kleur. Binnenkort verse foto's !

Deze site is nog in ontwikkeling; zie je een foutje of heb je een suggestie, laat het ons dan weten.

Dominique van der Heijden - Postiljonstraat 6a - 5374 RG - Schaijk - 0611-604057
www.theetuin-maashorst.nl - welkom@theetuin-maashorst.nl